HoekscheWaard

Excursie Stinzenplanten

Woensdag 27 maart.

Moeras en Stinzenplantentuin Westbroek.

Mijnheer en mevrouw Baas-Volkers verwachten ons om 10.15 uur in hun bijzondere tuin aan de Kerkdijk in Westbroek ( prov. Utrecht ) We worden ontvangen met koffie/thee en iets lekkers en mijheer Baas verzorgt een rondleiding met nadruk op ecologische tuinnieren in een gebeid van 7.500 m2. Educatie staat hoog in het vaandel bij de bevlogen eigenaars....

Daarna vertrekken we naar de Botanische tuinen van de Unervisiteit van de Utrecht alwaar we een eenvoudige lunch nuttigen in het tuincafe en een rondleiding van 1,5 uur krijgen van professionele gidsen. Uiteraard is er tijd voor een vrije wandeling uitgaande van de individuele interesse op zo een groot en divers terrein.

We gaan met eigen vervoer.

Opstaplocatie: Tienvoet , Heinenoord  Verterktijd:  9.00 uur. Terug einde van de middag

Kosten: Groei en Bloei leden MET museumkaart of Vriendenloterij VIP kaart € 22.50

                                                    ZONDER museumkaart of vriendenloterij VIP kaart € 30

Geen lid? MET museumkaart of Vriendenloterij VIP kaart € 27,50

                  ZONDER museumkaart of vriendenloterij VIP kaart € 30

LET OP: MAXIMAAL 30 DEELNEMERS

Dit bedrag graag overmaken vóór zaterdag 23 maart februari op rekening NL09INGB0001655648 t.n.v. KMTP afd. Hoeksche Waard onder vermelding van Stinzenplanten.

We rijden zoveel mogelijk met elkaar in één auto. Benzinekosten pp € 9,= te verrekenen bij de bestuurder

Aanmelden VÓÓR 8 februari bij Wim Mokveldwimmokveld(at)hotmail.com of 078-6765030 (alleen op woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur)    Duidelijk vermelden of je zelf wilt/kunt rijden of wilt meerijden.

Excursie naar de tuinen van Demen

Zaterdag 20 april

Na de lezing in october door Martje van den Bosch is het nu tijd om de tuin van Demen te gaan bewonderen. Maar allereerst rijden we naar Villa Sprezzatura: een bezoektuin in Nijmegen. de tuin is ruim 3500 m2 groot en aangelegd in de Arts-en Crafts stijl. We worden ontvangen met koffie en krijgen daarna een rondleiding. Daarna rijden we naar de tuinen in Demen voor de lunch en een bezichtiging van deze mooie tuin

Opstaplocatie: Tienvoet , Heinenoord  Verterktijd:  9.30 uur.  

Aankomst Villa Sprezzatura: 11.00 uur.  Vertrek naar Demen 12.30 uur. Lunch tuinen te Demen: 13.00 uur. Rondleiding/vrij wandeling 14.00 uur. Koffie/thee en terugreis: 15.30 uur. Aankomst Heineroord: 17.00 uur

Kosten: excl. Vervoer: Leden : Groei en Bloei: € 25,=  Niet leden € 30,=

Kosten vervoer nader te bepalen, afhankelijk van rijden met eigen vervoer of touringcar. Definitieve prijs volgt per nieuwsflits.

Aanmelden VÓÓR 10 april bij Wim Mokveld wimmokveld(at)hotmail.com of 078-6765030 (alleen op woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur)    

Bedrag graag overmaken vóór woensdag 17 april op rekening NL09INGB0001655648 t.n.v. KMTP afd. Hoeksche Waard onder vermelding van Tuinen te Demen.

LET OP: BETALING IS GEEN AANMELDING

Opentuinencarrousel 2024

Na het succes van vorig jaar organiseert het rayon Zuid-Holland zuid van Groei & Bloei opnieuw een OPENTUINENCARROUSEL en wel van mei t/m september.
De opzet: door de hele regio in iedere maand opentuinen dagen waarop bezoekers welkom zijn. Door tuinen, die bij elkaar in de buurt liggen, op een zelfde datum open te stellen kan men een mooie (fiets-) route samenstellen van tuin naar tuin. Om dit mogelijk te maken zijn we op zoek naar zo veel mogelijk tuinen in de Hoeksche Waard. Wat voor tuinen? Tuinen waar met liefde wordt getuinierd! Ze kunnen klein of groot zijn, vrij gelegen of achter een huis in een rij, helemaal zelf ontworpen of door een hovenier, maar wel zelf bijgehouden, siertuinen, moestuinen, rotstuinen, watertuinen, natuurlijke tuinen voor insecten, vogels, vlinders, gemeenschappelijke tuinen…. Kortom: iedere tuin kan meedoen. Wat we niet vragen is dat de tuin perfect moet zijn, wat we wel vragen is dat de eigenaren van hun tuin houden, dat ze hem graag tonen aan andere mensen en wat over hun tuin willen vertellen. Op een open dag komen de bezoekers verspreid binnen, dus ook in een kleine tuin zal het niet snel te vol worden. Er wordt een speciale website ingericht met alle deelnemende tuinen. En er wordt een flyer samengesteld met alle tuinadressen van de verschillende afdelingen. Ook via diverse media wordt de opentuinencarrousel op de kaart gezet!
Lijkt het je leuk om mee te doen, maar wil je eerst meer informatie? Bel dan met Carla Stas: 06-33809340, bij voorkeur na 20.00uur.
Wil je je meteen aanmelden? Dat kan per mail: carla.stas(at)gmail.com.
Vermeld duidelijk: naam; adres; voorkeur voor éénmalig opengaan of meerdere keren; geef een aantal data op waaruit de organisatie kan kiezen, zodat de kans groter wordt om verschillende tuinen bij elkaar in de buurt op eenzelfde dag samen te voegen; geef een korte beschrijving van je tuin. We nemen dan heel snel contact met je op.
Misschien weet je wel andere tuiniers die belangstelling hebben om mee te doen. Vertel ze dan over de opentuinencarrousel. Hoe meer tuinen, hoe geslaagder de carrousel!!

Excursie Sneeuwklokjes Zaterdag 17 februari 2024

Zaterdag 17 februari

"Wereldberoemd" om zijn sneeuwklokjes is de historische buitenplaats Kloetinge. Misschien heb je hen bj Binenstebuiten al een keer voorbij zien komen. nu is er een kans om het zelf te beleven. De eigenaresse, Marian Lenshoek, laat ons tijdens een rondleiding van ca 1,5 uur al het moois zien. Omdat er geen koffievoorziening is in de tuin drinken we op een parkeerplaats eerst een bekertje koffie met iets lekkers erbij. Na het tuinbezoek gaan we richting het Zeeuws museum. In het Museum Cafe vlak bij, gaan we een museumlunch gebruiken. Daarna brengen we een bezoek aan het Zeeuws Museum waar op dat moment een overzichtstentoonstelling is van Adriaan van der Venne. Voor meer info op https://www.zeeuwsmuseum.nl/nl 

We gaan met eigenvervoer. Opstaplocatie: P+R bij Intratuin Numansdorp. Vertrektijd: 9.15 uur 

Kosten: Groei en Bloei leden MET museumkaart of Vriendeloterijkaart € 20       ZONDER museum- of vriendenloterijkaart € 30

Geen lid?  Groei en Bloei leden MET museumkaart of Vriendeloterijkaart € 25       ZONDER museum- of vriendenloterijkaart € 35

Deze kostenberaming is nog een beetje afhankelijk van eventuele prijswijzigingen in het nieuwe jaar. Definitieve prijs in Nieuwsflits van januari 2024.

Dit bedrag graag overmaken vóór maandag 13 februari op rekening NL09INGB0001655648 t.n.v. KMTP afd. Hoeksche Waard onder vermelding van Sneeuwklokjes.

LET OP: BETALING IS GEEN AANMELDING!!!!!

We rijden zoveel mogelijk met elkaar in één auto. Benzinekosten pp € 9,= te verrekenen bij de bestuurder

Aanmelden VÓÓR 8 februari bij Wim Mokveldwimmokveld(at)hotmail.com of 078-6765030 (alleen op woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur)    Duidelijk vermelden of je zelf wilt/kunt rijden of wilt meerijden en of je in bezit bent van een museumjaarkaart/vriendenloterijkaart.