HoekscheWaard
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

Terugblik op de fietstocht 2021

Wat boften we met het weer op 14 augustus tijdens de jaarlijkse fietstocht. Tineke Dekker en Ineke van Driel hadden een fantastische tocht voor ons uitgestippeld op de Utrechtse Heuvelrug. We begonnen met 2 tuinen in Zeist.

Als eerste de tuin: “Achter de heg” van Joop en Attie Luteijn. Deze tuin wordt wel omschreven als “terug naar de tuin opa en oma’‘. Zowel huis als tuin zijn helemaal in de oorspronkelijke stijl terug gebracht en dat leverde een romantisch plaatje op!

                                       

 De tweede tuin was “de Dieptetuin”: een rijksmonument, aangelegd in Engelse landschapsstijl. De tuin wordt helemaal door vrijwilligers onderhouden. Er is zelfs een plantenasiel te   vinden. Misschien een idee voor ons in de Hoeksche Waard? 

    

 Na een mooie fietstocht met een leuke plek om onze boterhammetjes op te eten (uitzicht op een schaapskudde op de heide!!) bezochten we de   tuin van Marieke Nolsen: “in de Boomgaard”. Een mooie pluktuin rond het huis de Ossenstal op het landgoed den Treek. Prachtige hoekjes, oude   hekjes, mooie bomen: heel smaakvol.

    

 In een mooi, rustiek laantje vonden we onze laatste tuin: “de Hubertushof” van de fam. Van Heeswijk. 5000m2 genieten. Prachtige borders,   vijvers, tuinhuis, ezelweide, rustplekjes en dat alles rondom een sfeervolle woonboerderij. Hetkostte moeite    om iedereen weer op de fiets te krijgen voor het laatste tochtje naar de opstapplek! 

 We sloten de dag gezellig met elkaar af op het zonnige terras van vliegveld Soesterberg onder het genot van   een drankje. 

 

Hulde aan Ineke en Tineke, die ons zo’n geweldige dag bezorgd hebben!