Welkom bij Groei & Bloei

Opslag

Meer

Groei & Bloei Hoeksche Waard is een vereniging met vele activiteiten zoals lezingen, workshops, markten, reizen, bloemschikken, cursussen, excursies en open tuinen dagen.
Onze leden ontvangen het mooie tijdschrift GROEI & BLOEI en ook 2X per jaar onze NIEUWSBRIEF in full color.
Ook niet-leden zijn welkom bij onze activiteiten.

Woord van onze voorzitter

Wat zijn we in onwerkelijke tijden beland! Voor velen van ons betekent deze Corona periode, dat de wereld er heel veel stiller uitziet dan we ons zouden wensen. Geen bezoek, voorzichtig boodschappen doen, geen leuke uitjes.  En dat terwijl we als Groei en Bloei afdeling Hoeksche Waard zoveel leuke activiteiten hadden gepland. We bestaan immers 40 jaar!

Maar voor nu is het allerbelangrijkste dat iedereen gezond blijft en ook in zijn of haar familie/vriendenkring geen nare Corona gevolgen meemaakt. Het betekent ook dat onze nieuwsbrief van mei/juni niet in de bus zal vallen. Immers, de Open tuinendagen en andere activiteiten gaan dit jaar niet door. Liever klimmen we weer in de pen, zodra we groen licht krijgen voor het organiseren van bijéénkomsten. Er staat ook voor het najaar nog veel op het programma. Daar troosten we ons dan maar mee. En hoe zwaar de wereld voor sommigen op het moment ook lijkt, de ontluikende lente brengt ons toch ook weer een gevoel van optimisme. Geniet even van dit leuke gedichtje van Rie Cramer, dat voor mij het lentegevoel zo prachtig omschrijft.

Lente

Lente is opeens gekomen.
Zo maar, midden in de nacht!
Niemand was er op verdacht.
En opeens staan alle bomen
Vol met witte bloesempracht!
Zoemend zwirren kleine bijtjes
Af en aan en heen en weer.
In elk nestje liggen eitjes!
Altijd meer
Bloemen komen in de hagen!
Alle dagen, - Alle dagen,
Springen nieuwe knoppen open
Kuikens komen uitgekropen,
Lammetjes, met malle sprongen
Buitelen door ’t malse gras,
En een kleine, kleine jongen
Loopt nu zomaar, zonder jas,
In de blijde zon te zingen
Met zijn handjes vol seringen.

Ik wens iedereen het allerbeste.
Namens het bestuur van de afdeling Hoeksche Waard
Carla Stas

Tuinlog

Anneke Duyvesteijn